Psykoterapia

Yksilöpsykoterapia
Oletko huolissasi itsestäsi ja jaksamisestasi? Onko elämässäsi juuri nyt tilanne, josta et tunne löytäväsi ulospääsyä? Oletko epätoivoinen asiasi suhteen? Palaatko toistuvasi samaan ahdistavaan tilanteeseen, toistatko vahingollista kaavaa? Onko läheiselläsi ongelma, jonka ratkaisemiseen tarvitset konsultaatiota? Tuntuuko, että et selviä yksin, nyt kärsiminen saa riittää?
Psykoterapia on tutkitusti tehokasta kuntoutusta ja se auttaa useimmissa tilanteissa. Muutokset voivat tapahtuvat nopeasti, joskus hitaammin, mutta muutos tapahtuu. Tilanteesi saattaa tuntua ylitsepääsemättömältä, mutta ratkaisu voi toisinaan olla hyvin yksinkertainenkin ja kuntoutuminen nopeaa.
Vaikka lyhytpsykoterapia on usein riittävä hoitomuoto, toisinaan pitkäkestoinen psykoterapia on tarpeellista. Pidempikestoisesta KELA-korvattavasta psykoterapiasta löydät lisää tietoa tästä.
Yksilöpsykoterapian kohderyhmää ovat esimerkiksi
– masentuneet
– ahdistuneet
– paniikkihäiriöiset
– jännittäjät ja pelkääjät
– toimettomuuteen tai alakuloon taipuvaiset
– lastensa kanssa epätoivoiset vanhemmat
– työssään uupuneet
– elämäänsä tyytymättömät, uuden suunnan etsijät
– toistuvasti epäsopivan kumppanin löytävät
– eron partaalla taistelevat
– päihdeongelmaiset (alkoholi ja huumeet)
– toiminnallisesta riippuvuudesta kärsivät (peli, netti, seksi jne.)
– päihdeongelmaisen läheiset (lapset, puolisot, vanhemmat, ystävät)
– minkä tahansa asian kanssa painivat ja tähän painiin jämähtäneet

Paripsykoterapia
Paripsykoterapia tavoitteena on parantaa sinun ja kumppanisi suhdetta. Jos sinulla ja kumppanillasi on ongelmia parisuhteessa, paripsykoterapiasta voi löytyä uusia välineitä parisuhteen korjaamiseksi tai uudelleen rakentamiseksi. Paripsykoterapia on hyödyllistä missä tahansa parisuhteen vaiheessa tai tilanteessa.
Paripsykoterapiassa voidaan käsitellä monenlaisia ongelmia kuten konfliktitilanteita, eroamiseen liittyviä tunteita, luottamukseen, arvostukseen tai seksiin liittyviä kysymyksiä tai mitä tahansa asioita, jotka ovat esteenä hyvälle ja tasapainoiselle pari- tai perhesuhteelle.
Paripsykoterapiasta on todettu olevan huomattavaa hyötyä. Tyypillisesti tapaamisia on noin 5-12 kertaa, mutta myös pitkäkestoinen KELA-korvattava paripsykoterapia on mahdollista.
Paripsykoterapian kohderyhmää ovat esimerkiksi
– taloudesta erimieliset ja rahasta riitelevät
– kotitöistä taistelevat
– kumppanin menemisistä erimieliset
– fyysisen läheisyyden puute tai sen laatu
– seksiin ja erotiikkaan liittyvät odotukset ja tavat
– lastenkasvatukseen liittyvät erimielisyydet
– kumppaniin yleisesti tyytymättömät
– riippuvuuksista kärsivät läheiset
– eroa pohtivat
– erota päättäneet, jotka haluavat erota sovullisesti
– uusioperheiden haasteita kohdanneet
– seksuaalivähemmistöjen suhteet
– "exien" tai lähisukulaisten rooli nykyisessä parisuhteessa
– pettämisestä "kärähtäneet"
Etäpsykoterapian on todettu olevan yhtä tehokasta kuin kasvokkainkin tapahtuvan psykoterapian. Yhteistyösuhde psykoterapeutin ja asiakkaan (paripsykoterapiassa asiakkaiden) välillä muodostuu etäpsykoterapiassa samalla tavalla kuin lähipsykoterapiassakin. Etäpsykoterapiassa erityisesti masennuksen, ahdistuksen ja sosiaalisten fobioiden hoidosta on erittäin hyviä tuloksia.